Beglazing 

Vooral bestaande woonhuizen en bedrijfsgebouwen voorzien wij van geharde of gelaagde beglazing. Voor warmte-isolatie en besparing op stookkosten, maar ook voor geluidswering of beveiliging. Daarbij maken wij alleen gebruik van hoogwaardige bevestigingsmaterialen, zoals duurzame kitsoorten.

Een goed hechtende, duurzame kit is erg belangrijk voor het behoud van het hout en het schilderwerk van uw kozijnen. Deze voorkomt namelijk dat water het hout kan binnendringen, hetgeen tot houtrot en aantasting van de verf kan leiden. Daarom adviseren wij onze klanten soms zelfs om de kitlaag rondom hun bestaande beglazing door een betere kwaliteit te vervangen in het belang van het onderhoud en de duurzaamheid van hun kostbare bezit.

Net zoals al onze werkzaamheden bekijken wij namelijk ook de plaatsing en het onderhoud van beglazing altijd vanuit een oogpunt van duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.
Zo blijft schilderwerk langer mooi en behoeden wij u voor onnodige herstelkosten.

Voor oudere gebouwen, zoals restauratiepanden, is het mogelijk om ook oude kozijnen met vaste ramen geschikt te maken voor isolerende beglazing. Een en ander uiteraard zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit en het unieke karakter van het gebouw of het timmerwerk.

Uiteraard verzorgt ons bedrijf alle beglazing.

Glassoorten
  • Enkel glas is onder te verdelen in:
  • veiligheidsglas (gehard, draadglas en gelaagd)
  • figuurglas (diverse kleuren en soorten)
  • spiegelglas
  • geslepen glas
  • glas in lood